Wpc teraszburkolat

Milyen felületek burkolására alkalmas egy wpc burkolat?

A felület kialakításától, funkciójától, elhelyezkedésétől függően többféle megoldás kínálkozik egy kivitelező számára. Amennyiben megfelelően szilárd és egybefüggő felületünk van, úgy szóbajöhet járólap, fa vagy wpc burkolat. A különböző megoldások nem azonos szaktudást, tapasztalatot igényelnek. Egy járólap lerakásánál a síktartás, valamint a megfelelő ragasztóanyag, rétegrend kiválasztása a legfontosabb. ez határozza meg az esztétikai megjelenést, valamint a környezeti hatások, fagy elleni ellenállóképességet. De mi a helyzet egy fa vagy wpc burkolat esetében? Fa burkolat építésénél az alapanyag konzerválásához, pácoláshoz, festéshez kell nagyobb szaktudás és gondos kivitelezés. A fektetése kisebb szerszámozottságot és szaktudást igényel. A karbantartásra azonban nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

A wpc teraszburkolat a legideálisabb?

Természetesen ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni. Mindenkinek mások az esztétikai, felhasználási igényei és anyagi lehetőségei. A wpc burkolat a karbantartás, méretreszabhatóság, előkészítés, szaktudás és utólagos karbantartás szempontjából lehet jó megoldás.

A rendelkezésre álló felület szempontjából talán a legrugalmasabban használható burkolóanyag. Egy vasbeton teraszra bármit le lehet fektetni. Egy acélváz tribünre vagy emelvényre inkább a fa vagy a wpc burkolat jöhet szóba. Ha kaviccsal, murvával leszórt felületen kell járható, könnyű burkolatot létrehozni, akkor szinte csak a wpc jöhet szóba. A wpc párnafák a burkolattal merev, stabil rendszert alkotnak. Szakértő kivitelezés mellett a párnafák mechanikai rögzítése is mellőzhető, így az esetleges vízzáró réteg sérülése is elkerülhető.

Bővebb termékkínálatról és wpc teraszburkolatok lehetőségeiről itt tájékozódhat.